Velslebne knive gør livet bedre

Velslebne knive gør livet bedre

slibning af knive 0 Comment 9

Knive bruger vi rigtig meget i vores hverdag. Vi bruger dem i alle mulige forskellige situationer. Men det sted hvor det moderne menneske absolut bruger sine knive mest, er uden tvivl i køkkenet. For imens vi ikke længere går bevæbnet med en kniv og udkæmper blodige slag med sværd og spyd, så er det i køkkenet, at vi stadig griber klingen. Her bruger vi det skarpe knivsblad til at skabe lækker kogekunst. Det kan blandt andet være, når vi snitter grøntsager, hakker kød eller skærer brød i skiver.

Knivene, som vi bruger i køkkenet, er langt fra ens. Tværtimod er køkkenknive meget forskellige, alt efter hvilket formål i køkkenet de har. Normale knive til snitning er generel lange og forholdsvis tykke i bladet. På den måde får de tyngde og skarphed og kan snitte hurtigt og præcist. Knive til fisk og kød er ofte tyndere og mere rundede i blade, så de kan skære fint og langs med sener og ben. Og knive til brød har riller og takker, så de kan bide fast og skære igennem det bløde brød. Fælles for alle disse knive er dog én ting: de skal helst være skarpe.

Derfor er en skarp kniv en nødvendighed

Det er ikke for sjov når man understreger, at det er vigtigt at passe på sine køkkenknive og holde dem skarpe og velslebne. Det betyder nemlig utrolig meget for madlavningen, om kniven er god. Er æggen på kniven sløv, så kan det nemlig både resultere i, at det går meget langsommere og at slutresultater bliver grimt og ujævnt at se på. At stå med en sløv kniv og prøve at kæmpe sig igennem for eksempel en gulerod eller et stykke kål kan således være en frygtelig frustrerende oplevelse.

Kun hvis en er skarp opnår køkkenkniven sit fulde potentiale. Derfor er det vigtigt, at man som ejer af køkkenet har fokus på slibning af knive. Der er mange forskellige måder, man kan slibe sine knive på. En metode er at gøre det selv derhjemme. Der findes en del forskelligt udstyr, som kan hjælpe med dette. For eksempel elektriske slibemaskiner eller gammeldags slibesten. Man kan også sætte sin lid til, at en landstryger med virke som knivsliber kommer forbi. Eller man kan vælge den mest effektive metode, nemlig at søge hjælp hos en professionel.

En professionel knivsliber gør madlavningen nemmere

Der er ret stor risiko ved selv at slibe sine knive eller overlade det til en amatør. En af de største risici er, at kniven kan knække eller at æggen kan blive endnu mere sløv end før. Dette er frustrerende og irriterende, og så skal man også investere penge i en ny kniv. Derfor er det en god idé at benytte sig af autoriseret fagpersonale til slibning af knive. Det gør hurtigt, man er sikker på resultatet, og skarpheden holder også væsentlig længere end en ellers ville. Alt i alt en investering, som er værd at gøre sig.

Author

Leave a comment

Search

Back to Top